Nieuw: café Samabe

Deze zondag een nieuw restaurant geprobeerd. Een nieuw restaurant maar dan wel gevestigd in een bekende bestemming aan de Korte Veerstraat 1. In dit pand heb ik al bij verschillende restaurants gegeten en nu weer een nieuwe formule die natuurlijk geprobeerd moest worden.

Sinds woensdag 20 februari is het nieuwe restaurant – café Samabe gevestigd op deze locatie. Café Samabe, zoals ze zichzelf noemen is een Indonesisch restaurant maar dan met een lekker informeel karakter. Een café dus en niet gewoon Indonesisch maar met een verfijnde keuken. De ambities liggen hoog en dat proef je. De eigenaar Richold Bakker heeft dan ook aardig wat successen op zijn naam. Samen met zijn chefkok Jiani bereikte hij eerder een Bib Gourmand

Een Indonesisch restaurant leer je natuurlijk het beste kennen door een rijsttafel te bestellen. Het voordeel van de rijsttafel is dat je veel verschillende gerechten en smaken kunt proberen. Wij kozen dus voor de uitgebreide rijsttafel “Dapur” en dat bleek een uitstekende keus.

saté variatie

De rijsttafel begon met een saté variatie. Zo kregen we natuurlijk de lams- en kipsaté maar ook een saté van kabeljauw en gamba. Daarna werden de schaaltje op tafel gezet. Allemaal mooie, heerlijk gekruide gerechten. Ikzelf ben niet zo van de Indonesische groenten want die pittige boontjes en de groenten in kokosmelk zijn vrijwel nooit heel bijzonder van smaak. In café Samabe heb ik echter ook de groentegerechten met veel smaak gegeten.

Over het eten dus niets dan lof maar ook de wijnkaart is helemaal prima. Wij bestelden een Viognier voor de zeer schappelijke prijs van €29,50. Een prima combinatie bij de rijsttafel vind ik.

Café Samabe is een mooie aanvulling voor Haarlem. Ik wens de eigenaren veel succes maar als jullie zulke mooi gerechten blijven presenteren dan zal dat geen probleem zijn.