Een nieuwe naam, daar gaan we weer

En weer een nieuw concept in gebouw De Zon aan de Korte Veerstraat 1. In dit pand hebben nogal wat restaurateurs hun geluk gezocht. De laatste uitbaters, de familie van Ommen, hebben de locatie verlaten en nu komt er een Indonesisch restaurant.

Ik hoop van harte dat de nieuwe eigenaar, Richold Bakker, met zijn concept succesvol wordt. Het zal een hele uitdaging worden zoals we uit de geschiedenis van dit pand leren.

De eerste eigenaar, Frans van Capelle,  was de meest succesvolle uitbater. Hij opende in 1998 de Componist. Het was een groot avontuur voor de man die eigenlijk fiscaal jurist was maar zich in de horeca beter thuis voelde. In de keuken plaatste hij Michel Lambermon en daarmee was de toon gezet voor een top restaurant.

Op 1 april 2003 sloot de Componist haar deuren. Frans van Capelle had een nieuwe uitdaging gevonden in Stempels. Hij had met de Componist iets moois neergezet, een succesvol restaurant. Na zijn vertrek heeft dit restaurant verschillende uitbaters en namen gehad. Lambermont’s, Seymour,  Lucas, Bon Vivant en nu gaat het dus heten Samabe.

Ik ben benieuwd.

André van Eerden