Meet me @ Proeflokaal

Proeflokaal de Blauwe Druif in de Lange Veerstraat is een echt Haarlems café. In dit café voel je jezelf direct thuis. Je kan naar het “Proef” gaan met een groepje vrienden maar ook alleen, man of vrouw, je bent altijd welkom. Je komt ook altijd wel met iemand in gesprek en je maakt nieuwe vrienden in het Proef.

In de rijke geschiedenis van dit café zijn al heel wat relaties ontstaan. Ik heb mijn vrouw daar leren kennen en zo zijn er nog wel wat mede cafégangers die hun leven hebben zien veranderen door een avondje aan de bar van het Proef.

Laten we het zo zeggen, een avondje Proef kan inspirerend zijn. Goede conversatie, beetje praten over Haarlem, glaasje Brand erbij en voor dat je het weet heb je nieuwe vrienden gemaakt. Bij mij liep dat zelfs uit op een huwelijk dat al zowat 25 jaar standhoudt.

Gisteravond was ik er natuurlijk weer “even”. Raakte in gesprek met een aantal andere gasten. Mobieltjes op de bar en die mobieltjes inspireerde mij tot de volgende fotoserie. Zo symbolisch is dit voor het Proeflokaal. Communicatie, relaties en gezelligheid op het hoogste niveau.