Introductie Zonnebloemauto

Zonnebloemauto naar Haarlem

Op 11 maart organiseert de Zonnebloem regio Haarlem een avond voor haar vrijwilligers. Op deze avond worden de vrijwilligers getrakteerd op een optreden van Marc de Hond die een gedeelte van zijn theaterprogramma “Schreven brengen Geluk” zal presenteren. De avond wordt gehouden in Theater de Luifel aan de Hereweg 96 in Heemstede.

Deze avond staat ook de introductie van de Zonnebloemauto voor de regio Kennemerland op het programma. De heer drs. Merijn Snoek, wethouder van de Gemeente Haarlem zal het startschot geven voor de actie om deze unieke auto naar Haarlem te halen.

De Zonnebloemauto

De Zonnebloem heeft een nieuw initiatief gelanceerd: het verhuren van Zonnebloemauto’s die geschikt zijn om een rolstoel of scootmobiel in mee te nemen. Verspreid over heel Nederland zijn er een beperkt aantal Zonnebloemauto’s te huur. Het doel is om de komende jaren dit aanbod flink uit te breiden en in elke stad en regio een auto beschikbaar te hebben.

De Zonnebloemauto is een comfortabele rolstoelauto. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De auto heeft maximaal vijf zitplaatsen (incl. chauffeur) en ruimte voor een rolstoel of scootmobiel ( afhankelijk van type auto of hulpmiddel). De auto is voorzien van airco. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B.

De Zonnebloemauto naar Haarlem

Het bestuur van de regio Haarlem heeft zich tot doel gesteld om dit jaar tenminste één Zonnebloemauto permanent in onze stad te stationeren. Daarvoor zullen dit jaar een aantal acties georganiseerd worden met het doel om 10.000 Euro te werven zodat ook in onze regio mensen met een beperking mobieler kunnen worden.

De regio Kennemerland fungeert als pilotproject voor een aantal unieke fondsenwerving campagnes. In de loop van 2016 zal o.a. een crowdfunding campagne gestart worden. De eerste wervingsactie zal gestart worden via een kanskaartenactie die ondersteunt wordt door Jumbo supermarkt Haarlem. Als deze actie een succes blijkt dan zullen mogelijk ook andere supermarkten in Haarlem hier aan mee willen werken.

Onze wethouder de heer Snoek geeft de aftrap van deze eerste actie.