Haarlem de brug gaat open voor Nieuwe Democratie

De maanden januari en februari staan voor Haarlem in het teken van de democratie. De gemeenteraad heeft al een tijdje geleden besloten dat de brug opengaat en er meer geluisterd gaat worden naar de inwoners van de stad en deze maanden vormen een onderdeel van het totale proces.

Een ander onderdeel van dit proces is de website Nieuwe Democratie. Op deze website kan je veel informatie vinden over de zienswijze van de gemeente en de besluiten die gemaakt zijn om te komen tot een democratisch platform voor de inwoners van Haarlem. Er is een agenda op deze site waarin je de activiteiten kan bekijken die in het kader van de “nieuwe democratie” zijn – en worden uitgevoerd. Volgende week  op 13 februari is de laatste activiteit in de vorm van een democratisch café.

Het is natuurlijk een prachtig initiatief dit democratisch platform. De grote promotor is de Haarlemse wethouder Jur Botter die zich met hart en ziel inzet voor dit project. Ik hoop dan ook dat veel Haarlemmers hier gebruik van gaan maken. Niet meer alleen maar commentaar vanaf de zijlijn maar direct deelnemen aan het debat in Haarlem. Via het platform kan je namelijk meteen meepraten. Nieuwe Democratie heeft een forum geopend en daar kan je zelf meepraten.

Ik heb zelf ook meteen maar een idee gelanceerd, kijk hier maar, en ik nodig je van harte uit om dit ook te doen.