Een nieuwe Hotspot in Haarlem

Binnenkort opent DeDAKKAS, een nieuwe horecagelegenheid bovenop parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem.

Ondanks dat het horecapaviljoen, zoals ze het zelf noemen, nog niet is geopend is het toch al het gesprek van de dag aan menig bar in de binnenstad. Ook in mijn stamcafé zijn de meningen erg verdeeld. Het gaat dan natuurlijk alleen maar over de locatie want hoe de biertjes en hapjes daar gaan smaken dat weet nog niemand.

DeDAKKAS is prominent aanwezig als je naar de “skyline” van Haarlem vanuit bepaalde punten kijkt. Je moet overigens wel moeite doen om deze nieuw spot in de skyline te vinden. Als je op je fiets door de stad rijdt dan zie je dit horecapaviljoen echt niet. Alleen maar van de wat hogere plekken in Haarlem zie je de nieuwe aanwinst.

Afijn aan de bar natuurlijk een leuk onderwerp. De ene gast vindt het een aanwinst en de ander heeft het over horizonvervuiling. DeDAKKAS is tot stand gekomen met crowdfunding en het heeft heel wat inspanning en tijd gekost voor gestart kon worden met de bouw. Het initiatief dateert al uit 2014.

Deze lente dus de opening en ik denk dat het meteen een groot succes gaat worden. De verhitte discussies in de stad ten spijt. Uiteindelijk willen zelfs de grootste criticasters wel eens kijken hoe de stad er vanuit dat mooi punt uitziet.