Lekker weekendje Haarlem

Het wordt weer een beregezellig weekend in Haarlem. Er is zoveel te doen dat ik het even niet weet. Zaterdag wordt het ook nog eens een hele mooie dag. 21 graden en geen wolkje aan de lucht dus waar ga ik heen?

In ieder geval geen winkels voor mij. Ook de terrasjes zullen wel overvol zitten dus ik sla de binnenstad zaterdagochtend maar over. Gelukkig biedt Haarlem en de directe omgeving voldoende mogelijkheden. Ik denk dat ik de zaterdag gebruik om lekker naar het Bloemendaalse strand te gaan. Een lunch bij Rapa Nui lijkt me wel wat. Voor mij een nieuwe strandtent (strandpaviljoen zoals het tegenwoordig heet) maar veel over gehoord dus het proberen waard. Niet aan de drank bij de lunch want naar Bloemendaal gaan wij Haarlemmers op de fiets. Als ik terug ben in Haarlem dan toch maar even door het centrum fietsen. Even de voetgangers daar bij de Botermarkt en de Gierstraat pesten 😉

Uiteraard langs het Spaarne fietsen en kijken naar alle plezierbootjes, dat zal wel een gezellige chaos zijn. Graag zit ik op het terras bij Toost aan de waterkant maar helaas is dit restaurant even gesloten vanwege een brand (ik hoop dat je snel weer open kan). Aansluitend ga ik nog even kijken bij de nieuwe Bavo want daar is dit weekend een prachtige tentoonstelling, DeNieuweBavoBloeit.

Tsja, en dan kom ik natuurlijk al aardig in de stemming voor de bloemencorso die zaterdagavond Haarlem binnenrijdt. Dat betekent zondag veel toeristen en natuurlijk ook weer een prima sfeertje in de stad. Zondagmiddag na de bloemencorso even de botsautootjes in op de Grote Markt. Daarna een biertje bij mijn favoriete café Proeflokaal de Blauwe Druif in de Lange veerstraat en ik verwacht dat ik dan heel tevreden zondagavond mijn bed in knal.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn bloemenweekend in Haarlem.

André van Eerden