Bevrijdingspop kom je ook?

Laten we hopen dat het weer dit jaar meezit. De temperatuur een graadje hoger dan vorig jaar en een vrolijk zonnetje geven deze dag een extra allure.

Aan de artiesten zal het zeker niet liggen, De line-up heeft voldoende allure. De Haarlemse toppers, Jacqueline Govaert en Alain Clark bemannen het Houtpodium en we worden getrakteerd op de Haagse rockers van DI-RECT en Triggerfinger.

Naast deze gesettelde namen in de Nederlande popscene komen er ook nog wat nieuwkomers optreden. Eén van de nieuwkomers is MY BABY. Deze band is dit jaar de Ambassadeur van de Vrijheid en vliegt dus met de helikopter door het land. Hier vind je de volledige Line-up.

Als Haarlemmer mogen we best wel trots zijn op dit evenement. In 1980 hier begonnen als een klein feestje voor de Haarlemmers. Ik kan me nog goed herinneren dat ik samen met Bonny, eigenaar van de Sound, de catering verzorgde voor de eerste festivals. Toen waren er nog geen hekken en was het allemaal nog niet zo massaal, beetje amateuristisch. Nu is het een super professioneel feest waar zo’n 150.000 mensen op af komen.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat kunnen we dagelijks zien als we de beelden uit Syrië zien. Dus Ik zeg: vier de vrijheid en kom naar het festival.