Cultuur 023 deze week van start

Nieuwe manifestatie Cultuur023 deze week van start in Haarlem Noord en de Waarderpolder 

Woensdag 20 september a.s. gaat de manifestatie Cultuur023 van start in De Pletterij. Tijdens deze manifestatie laten Haarlemse culturele instellingen zien hoe rijk en cultureel divers de stad is. Elke week staat een ander stadsdeel centraal. Na deze feestelijke opening zijn de stadsdelen Haarlem Noord en de Waarderpolder de eerste stadsdelen die in de Spotlight staan. Van donderdag 21 tot en met woensdag 28 september openen onder andere Het Verhalenhuis, de Cultuurtuin, Circus Hakim Theater, De Nieuwe Vide Artspace en Haarlem Blues Club de deuren voor alle Haarlemmers. Het volledige programma staat op de gloednieuwe website cultuur023.nl.

Programma Haarlem Noord en Waarderpolder – donderdag 21 september tot en met woensdag 28 september

·         Film aan het water do 21 sep, 20.00 uur, Het Veerkwartier
In stilte buiten film kijken op een groot bioscoopscherm met op de achtergrond de Veerplas.
·         Verhalen uit de wereld van de pleegzorg, do 21 sep, 20.00 uur, Verhalenhuis Haarlem
Een volwassen pleegkind, een moeder en een pleegmoeder vertellen hun levensverhaal.Er is een muzikante die een aantal nummers speelt die deze verhalen prachtig illustreren.
·         Thomas Toussaint Band, vr 22 sep, 20.30 uur, Haarlem Blues Club
Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit allesbehalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de essentie van het genre te verliezen.
·         Ligconcert Piano, vr 22 sep, Verhalenhuis Haarlem
Pianiste Lennie Kerkhoff speelt pianomuziek uit de mediterrane landen.
·         Transfe/\r, vr 22 sep, Nieuwe Vide Artspace
Een filmische fysieke theatervoorstelling geïnspireerd op een vermeend ontbrekende scène uit de film “Invasion Of The Body Snatchers” (1956 – regie Don Siegel) Voor één zanger, trompet, optische geluiden, 16 mm filmprojector, stylofoon.
·         Zie de mens, za 23 & zo 24 sep, Verhalenhuis Haarlem
Voorstelling gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kwetsbare en kansarme situaties, en theatermakers
·         Blij dat ik je niet vergeten ben, za 23 sep, Circus Hakim Theater
Nederlied Ensemble Sfeervol brengt muzikaal kleinkunstprogramma vol met bijzondere verhalen
·         Samen Strijken, zo 24 sep, Verhalenhuis Haarlem
Droom je er wel eens van om in een echt orkest te spelen? Dan heb je nu de kans om dat zelf te gaan doen! (5 tot en met 12 jaar)
·         Verhalen uit Noord – Bekende Noorderlingen, zo 24 sep, Cultuurtuin Haarlem
Monique Veelenturf is verhalenverteller en kruipt in de huid van historische personages en geeft hen emotie, zodat de luisteraar meegenomen wordt in de tijd.
·         Afrikaanse klanken van Dinanga, zo 24 sep, Cultuurtuin Haarlem
Dinanga, wat liefde betekent in het Congolees, is een 8 koppige band met danseres, die ritmische liedjes ten gehore brengt
·         Voor Barbera, zo 24 sep, Cultuurtuin Haarlem
Toneelstuk over dilemma’s en familierelaties
·         Bowie- Moonage Daydream, zo 24 sep, Cultuurtuin Haarlem
Non-fictiefilm over popgenie David Bowie
·         Theologie Café – Vluchten naar Vrijheid, di 26 sep, Verhalenhuis Haarlem
Actuele thema’s in een nieuw daglicht
·         Teken or Leave it – Open draw bij Nieuwe Vide, wo 27 sep, Nieuwe Vide Artspace
Tweemaandelijkse avond voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren. Tijdens deze avonden wordt er samengewerkt, van elkaar geleerd of gewoon apart maar naast elkaar aan individuele projecten gewerkt. 
Opening manifestatie en presentatie website in de Pletterij – wo 20 sep, 20.00 uur
De opening van de manifestatie en de feestelijke presentatie van nieuwe digitale Haarlemse cultuuragenda cultuur023 is op woensdag 20 september om 20.00 uur in de Pletterij. Tamara Sterman, directeur van 37PK licht het hoe en waarom toe. Hierna onthult wethouder van cultuur Diana van Loenen de website. Na de lancering is er onder leiding van moderator/ presentator Marceline Schopman een gesprek met culturele organisaties, cultuurmakers en media over hoe het Haarlemse culturele aanbod nog beter onder de aandacht van het publiek gebracht kan worden. Aanmelden voor deze avond kan via de website van de Pletterij