TIJS KLAASSEN KWINTET

Zondagmiddag 28 april organiseert jazzX in de Pletterij weer een concert met jonge jazzmusici, dit keer met het Tijs Klaassen kwintet. Dit kwintet bestaat uit jonge jazzmusici uit Amsterdam die al stevig verankerd zijn in de Nederlandse muziekscene. Allen zijn zij naast musicus ook actieve componisten, op het podium benaderen zij de composities van de bandleider Tijs Klaassen dan ook meer als mede componist dan als louter uitvoerder. In het groepsgeluid ligt de nadruk op het zoeken naar nieuwe orkestraties voor de klassieke jazzkwintet bezetting. Inspiratie halen zij zowel uit de ideeën van Europese componisten van begin vorige eeuw, als uit de energie van de hedendaagse New Yorkse jazzscene.

Tijs Klaassen (1993) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 studeerde hij aan het Boyer College of Music in Philadelphia. Tijs won the Prinses Christina Concours in 2012 met de groep ‘Oosterdok 4’ en weer in 2016 met het Ian Cleaver trio. Met het Mo van der Does Quartet won hij the Expression Of Art Award in 2018. Met verschillende bands speelde hij op festivals en in concertzalen als: het Bimhuis, North Sea Jazz Festival, Muziekgebouw aan het IJ, het Concertgebouw, Goois jazz festival and jazzclub Mampf.

De bezetting van het Tijs Klaasen kwintet is: Maurijn van der Does: altsaxofoon, Matthias van den Brande: tenorsaxofoon, Floris Kappeyne: toetsen,  Wouter Kühne: drums en
Tijs Klaassen: contrabas/composities.

Het concert begint om 16.00 uur, zaal open 15.30 uur. Toegang € 10,– en € 7,50  voor jongeren onder 25 jaar. Houders van een WAP-Pas hebben gratis toegang. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.