Tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair

Vrijdag 24 mei om 16 uur opent Elizabeth Muusha, directeur van de Mutarese afdeling van de National Gallery of Zimbabwe, de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair in het Haarlemse Kweekcafé. Met deze expositie vraagt de Stedenband Haarlem-Mutare aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven.

Aan Haarlem Duurzaam en Circulair werken kunstenaars mee uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, Clive Mukucha en Sarah van den Akker.

Elizabeth Muusha

De Stedenband werkt al vele jaren samen met Elizabeth, onder andere bij het beeldenproject in Spaarnoog. In 2008 bracht zij een werkbezoek aan Haarlem tijdens de tentoonstelling Verborgen Verhalen in de Grote of
St. Bavokerk in Haarlem. Dit was een expositie met werk van kritische Zimbabwaanse kunstenaars onder de verschillende regimes. Elizabeth is van 15 tot en met 26 mei in Haarlem. In die periode legt ze contacten met Nederlandse kunstenaars, kunstinstellingen en andere cultuurplatformen. Op 22 mei geeft ze een gastles op het Schoter, op 23 mei een lezing in 37 PK Platform der Kunsten en op 24 mei opent ze de tentoonstelling van de Stedenband in het Kweekcafé.

Informatie
Meer informatie? Een les of lezing bijwonen? Interesse in een interview met Elizabeth? Neem dan contact op met de curator Dik Bol via videofutura@gmail.com (06-19850569).

Tentoonstelling en werkbezoek zijn mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de JC Ruigrokstichting en het programma Frame Voice Report van Wilde Ganzen/Europese Unie. Met deze en andere activiteiten wil de Stichting Stedenband Haarlem-Mutare aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (the Global Goals for Sustainable Development, SDG’s) die in het coalitieakkoord van het Haarlemse college van B en W staan.

De tentoonstelling duurt tot 30 juni. De Stedenband organiseert een aantal activiteiten in het Kweekcafé, Kleverlaan 9