Open Coffee Haarlem

img_4995Het was een leuke netwerkbijeenkomst vanochtend, maandag 7 november, in de Jopenkerk. In deze locatie  ontmoeten Haarlemse ondernemers en netwerkers elkaar op maandagochtend vanaf 10:00u. De #OpenCoffee, zoals deze netwerkbijeenkomst genoemd wordt is een 2-wekelijkse bijeenkomst en geheel vrijblijvend.

Geen thema’s waarover gesproken moet worden. Geen contributies en ook geen verplichtingen. Hoe lekker is dat? Je bezoekt deze ochtenden als je zin hebt in een goeie kop koffie en een gesprek met andere Haarlemse ondernemers of netwerkers. Het is niet verplicht dat je ondernemer  bent. Je moet natuurlijk wel een netwerker zijn want als je binnenkomt staat er niet direct iemand klaar om je te introduceren of te begeleiden. Het is de bedoeling dat je gewoon zelf contact maakt met anderen en het gesprek op gang brengt. Of je er wat uithaalt? Ach, dat moet niet je uitgangspunt zijn. Of je zaken doet dankzij netwerkbijeenkomsten ligt toch natuurlijk voornamelijk bij jezelf.

Ik vind dit een prettige vorm van een netwerkbijeenkomst. Lekker ongedwongen. Ik constateerde wel dat er groepjes ontstaan waardoor de netwerkgedachte wat naar de achtergrond wordt verdrongen. Veel mensen, waartoe ik ook behoor, breken niet zomaar in bij een groep die elkaar blijkbaar goed kent en als groep aan een tafel zit. Dit zijn de netwerkbezoekers die waarschijnlijk al veel vaker op de OpenCoffee in Haarlem zijn geweest.  Natuurlijk is het niet verwonderlijk dat er vaste gasten zijn want deze netwerkbijeenkomst bestaat al weer 7 jaar. Toch zou ik de bezoekers van de OpenCoffee mee willen geven dat de meerwaarde van deze bijeenkomsten natuurlijk ligt in nieuwe ontmoetingen.

img_4992De maandagochtend met een kop koffie (uiteraard betaal je die zelf) leent zich daar uitstekend voor. Het kan een inspirerend begin van je week zijn. Ik heb mijn LinkedIn-netwerk in ieder geval direct weer met 3 connecties uitgebreid en dat in de 45 minuten dat ik aanwezig was.

De inspirator achter deze bijeenkomst is Walter Kort. Je kunt je aansluiten bij de LinkedIngroep Open Coffee Haarlem.

 

 

Volgende Open Coffee Haarlem: maandag 21 november, locatie: Jopenkerk

img_4994