Waarom is marketing via social media zo belangrijk?

social-media-keyboard

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Deze term heeft betrekking op je vindbaarheid in de digitale wereld voor de zoekmachines.

Vrijwel elk bedrijf is aanwezig in de digitale wereld, via een website een Facebookpagina een app of via een ander platform. Niet alleen bedrijven zijn vertegenwoordigd maar tegenwoordig is ook iedere persoon wel ergens op een of ander platform aanwezig.

Het is dan ook een hele uitdaging om goed gevonden te worden op de onderwerpen waarin jij of jouw bedrijf iets kan betekenen. SEO is dus iets waar webdesigners, bloggers, schrijvers enz. rekening mee moeten houden om hun werk vindbaar te maken.

Helaas is SEO nog een ondergewaardeerd onderdeel van de social media strategie bij veel bedrijven en dat terwijl social media en SEO elkaar aanzienlijk versterken. Google gebruikt o.a. Twitter om nieuwe content te vinden. Google verzamelt constant informatie waarna ze deze indexeert zodat wij de meest relevante informatie kunnen vinden waarnaar we zoeken. Dit proces heeft wat tijd nodig. Als je een webpagina aanmaakt duurt het enige tijd voordat Google die geïndexeerd heeft. Twitter kan dat proces versnellen. Content die veel aandacht via Twitter heeft gekregen wordt sneller gevonden en geïndexeerd door Google. Dus zodra een artikel op een webpagina via Twitter vaker wordt gedeeld zal Google deze pagina eerder vinden. Daarbij is de SEO van die pagina’s natuurlijk erg belangrijk want als webpagina’s sneller geïndexeerd worden zullen die websites ook sneller meer bezoekers krijgen.

Een tweede argument om social media te gebruiken als onderdeel van de marketingstrategie is de rating van jouw website of web artikelen. De rating, oftewel jouw plaats in de ranglijst van relevantie, wordt ook via social media positief beïnvloed. Google plaatst nl. websites en blogs hoger in de resultaten als vastgesteld wordt dat jouw webpagina’s vaak worden gedeeld via Twitter.

Een social media strategie is dus onontbeerlijk als je veel bezoekers naar jouw webpagina’s wil leiden. Haarlemsezaken kan je daarbij helpen want wij hebben de juiste Twitteraccounts (waaronder Twitter.com/Haarlem) waardoor we jouw website in de belangstelling van Google kunnen plaatsen.

Adverteren via Haarlemsezaken?

Wij kunnen bijv. een “retweet” campagne voor je verzorgen via onze accounts. Bel voor onze speciale lage tarieven 0655868638