Nagoya – Japanse avond

Zaterdagavond na lange tijd weer eens gegeten bij Nagoya. Dit Japanse restaurant is al heel wat jaren gevestigd aan het Spaarne. Het interieur is weinig gewijzigd. De indeling is nog net zo als ruim 20 jaar geleden.

Ook de keuken is niet echt veranderd in al die jaren. Nog steeds wordt er gebakken aan de teppanyaki plaat en de gerechten zijn al 20 jaar hetzelfde. Niet verwonderlijk want zalm, garnalen of biefstuk en kip bakken op een plaat wat kan je daar nou aan veranderen?

Wel veranderd is de formule. Toen ik bij Nagoya in 2001 kwam eten had je menu’s of a la carte. Later werd de all you can eat formule geïntroduceerd. Met deze formule werd waarschijnlijk gestart omdat de concurrentie van Sumo te groot werd. Inmiddels is Sumo ter ziele en ondervond ik zaterdag dat Nagoya weer terug is op het originele concept van een aantal menu’s en de a la carte gerechten.

Terug naar dit concept betekent wel dat Nagoya flink duurder is geworden. Je moet nu zeker rekenen op € 100 per persoon. Op zich is dat tegenwoordig niet meer opmerkelijk want sinds de horeca weer geopend is zijn de prijzen geëxplodeerd. Bij ons aan tafel schoven gasten aan die duidelijk niet gerekend hadden op dit concept en die zaten dan ook wat beteuterd naar de kaart te kijken.

Het eten is prima, de menu’s variëren van vlees tot vis en de uitsmijter is een menu van vlees en vis met kreeft (€ 128 pp). Uiteraard hebben ze heerlijke sushi en sashimi. De wijnkaart is prima maar vet geprijsd. De goedkoopste witte wijn is een sauvignon blanc en die staat voor € 31 op de kaart.

Samengevat, goed eten niet spectaculair, flink geprijsd. Zit je met wat gezellige mensen aan de teppanyaki tafel dan kan je een leuke avond hebben.