Rijnreisje (6+)

Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong

Steef de Jong maakt op uitnodiging van de Toneelmakerij Rijnreisje; een betoverende, muzikale voorstelling voor iedereen van 6 jaar en ouder. Een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop up decors. Rijnreisje is van 10 februari t/m 23 april in de Nederlandse theaters te zien. De voorstelling is op zondag 10 maart in Haarlem (de Schuur) te zien.

Betoverend, muzikaal avontuur 
 

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje – geregisseerd door Steef de Jong – neemt je mee op avontuur om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken.   De reis voert langs het Waterdruppelballet en de Hongerstenen. Voorbij de grootste waterval van Europa komt het tot een ontmoeting met Lorelei, de meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken? 

Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners, toeristen, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee. Rijnreisje is een visueel overrompelende familievoorstelling die als een bewegend schilderij aan je voorbijtrekt. 

‘een onvergetelijke en betoverende theaterervaring’ ***** – Musicalsites 

Voor iedereen van 6 jaar en ouder.   Zondag 10 maart | Schuur Haarlem schuur.nl